Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği
15 AĞUSTOS 2024
Yazı Boyutu - 14 +

TESOB ile İŞKUR, nitelikli işgücü yetiştirilmesi için işbirliği yapacak

15.08.2024, TRABZON, TESOB - Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (TESOB) ile İŞKUR, sektörlerin talepleri doğrultusunda nitelikli işgücü yetiştirilmesi amacıyla mesleki eğitim kursları açılması için işbirliği yapacak.

İŞKUR Trabzon İl Müdürü Servet Kaba ve Şube Müdürü Nurettin Karal, TESOB Başkanı Metin Kara ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelerek, mesleki eğitim kurslarıyla ilgili görüş alışverişinde bulundu.

TESOB Başkanı Metin Kara, bir çok sektörün nitelikli işgücüne ihtiyacı olduğunu belirterek, "Nitelikli iş gücü yetiştirilmesine yönelik çalışmaların arttırılması gerektiği ile ilgili üyelerimizden talepler alıyoruz. TESOB olarak başta hizmet sektörü olmak üzere nitelikli işgücü ile ilgili bugüne kadar birçok proje yürüttük ve bu projelerimize devam edeceğiz. İŞKUR yetkililerimizle de Karadeniz Teknik Üniversitemizin de içinde olacağı mesleki eğitim kurslarının hangi sektörlerde açılması gerektiği ile ilgili görüş alışverişinde bulunduk. Amacımız üyelerimizin nitelikli personel ihtiyacını karşılayacak çalışmalarımızı sürdürmektir" dedi.

İŞKUR İl Müdürü Servet Kaba da mesleki eğitim kurslarına önem verdiklerini ve TESOB ile ortak çalışma yapmaktan mutluluk duyacaklarını vurguladı.

Haber Galerisi

Konum
Telefon