Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği
31 TEMMUZ 2024
Yazı Boyutu - 14 +

TESOB 2024 Yılı Başkanlar Kurulu toplantısı yapıldı

31.07.2024, TRABZON, TESOB- Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin 2024 Yılı Başkanlar Kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

TESOB Başkanı Metin Kara, TESOB yönetim kurulu üyeleri ile esnaf ve sanatkâr odası başkanlarının katıldığı genel kurul saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

TESOB Başkanı Metin Kara, Başkanlar Kurulunda yaptığı konuşmada, bu yıl içinde vefat eden Of Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Attila Sarıalioğlu ile Trabzon Otel ve Kahveciler Odası Başkanı Mustafa Erdoğdu’yu rahmetle andı.

KARA: ÇALIŞARAK, ÜRETEREK ÜLKEMİZE KATKI SUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ

TESOB Başkanı Metin Kara, işsizliğin bugün ülkemizin en büyük sorunlarından biri olduğunu belirterek, istihdam konusunda proje üretmeye çalıştıklarını vurguladı. Başkan Kara sözlerini şöyle sürdürdü:

“Birlik ve beraberlik içerisinde daha güzel projelere imza atacağız inşallah. Biz büyük bir aileyiz. Biz yekpare bir aileyiz. Bin yıllık Ahilik geleneği içerisinde her zaman devletine, milletine, bayrağına sadakatle bağlı kalan bir kesim oldu esnaf ve sanatkârlar. Bundan sonra da böyle devam edecektir, kimsenin şüphesi olmasın. Her geçen gün piyasalar daralıyor. Hepimizin, bütün esnaf ve sanatkarın Rabbim yar ve yardımcısı olsun. Ama biraz önce de söylediğim gibi her zaman üretmeye devam ettik, yine çalışarak, üreterek her ne olursa olsun ülkemize, milletimize katkı sunmaya devam edeceğiz.”

Başkan Kara, devletin her zaman esnaf ve sanatkarı desteklemesi gerektiğinin de altını çizerek, “Devletin, ekonominin omurgası ve kılcal damarları olan esnaf ve sanatkâr desteklenmelidir. Esnaf ve sanatkarın her daim dik ve güçlü pozisyonda olması gerekir. Kırık bir omurga ile hayatiyet kazanılmaz. Yaşam asla sürdürülemez” dedi.

Başkan Kara, ayrıca başta turizm olmak üzere nitelikli istihdam ve diğer konularda yürütülen çalışmalarla ilgili katılımcılara bilgi verdi. TESOB 2024 Yılı Başkanlar Kurulu toplantısında daha sonra esnaf ve sanatkâr odası başkanları talep ve çözüm önerilerini dile getirdi.


Haber Galerisi

Konum
Telefon