Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği
23 TEMMUZ 2024
Yazı Boyutu - 14 +

TESOB ekipleri 8 ayda 1640 işletmeyi denetledi

23.07.2024, TRABZON, TESOB – Trabzon Esnaf ve Sanatkâr Odaları Birliği’ne (TESOB) bağlı denetim ekipleri, son 8 aylık dönemde bin 640 işletmeyi denetledi, kayıt dışı ve tarifesi olmayan işletmeler hakkında yasal işlem başlattı. TESOB ekipleri ayrıca turistlerin şikâyet ve taleplerini iletebileceği WhatsApp İhbar Hattı broşürlerinin dağıtımını da aralıksız olarak sürdürüyor.

İL GENELİNDE ARALIKSIZ DENETİM

TESOB Denetim Birimi’ne bağlı ekipler, 1 Kasım 2023’ten bugüne kadar geçen sürede Maçka, Şalpazarı, Köprübaşı, Tonya, Dernekpazarı, Düzköy, Hayrat, Çaykara, Beşikdüzü, Vakfıkebir, Araklı, Akçaabat ilçeleriyle turizm sezonu başladıktan sonra Uzungöl, Hıdırnebi Yaylası, Hamsiköy, Sera Gölü, Kayabaşı Yaylası, Haçkalı Baba Yaylası, Düzköy Çayırbağı, Çal Mağarası, Meydan, Kalkınma ve Beşirli’de yoğun şekilde denetim yaptı. Ekipler ayrıca trafik uygulama noktalarında minibüs, dolmuş ve taksilere yönelik de denetimler gerçekleştirdi.

1640 İŞLETME DENETLENDİ

TESOB Denetim Birimi ekipleri söz konusu sürede bin 640 işletmeyi denetledi. Kayıt dışı olduğu tespit edilen 17 ve tarifesi olmayan 65 işletme hakkında tutanak tutuldu ve yasal süreç başlatıldı.

Kayıt dışı olduğu tespit edilen işletmelerin 14’ünün verilen süre içinde kaydını yaptırdığı, diğer 3 işletmeye verilen yasal sürenin henüz dolmadığı vurgulandı. Ayrıca tarifesi olmayan 65 işletmeden 40’ının tarifesini aldığı, 25 işletme hakkında ise yasal sürecin başlatıldığı belirtildi.

TURİSTLERE BİLGİLENDİRİCİ BROŞÜR DAĞITILIYOR

TESOB ekipleri ayrıca üzerinde İngilizce ve Arapçı bilgilendirmelerin bulunduğu WhatsApp İhbar Hattı broşürlerini de turistlere dağıtıyor. Broşürlerin üzerinde özellikle tarifelerle ilgili bilgilendirmeler ve turistlerin talep ve şikayetlerini iletebileceği hattın numarası yer alıyor.

KARA: AMACIMIZ TURİST MEMNUNİYETİNİ EN ÜST SEVİYEYE ÇIKARMAK

TESOB Başkanı Metin Kara, Trabzon’da turizmin sürdürülebilir olması için çalışmalarını titizlikle sürdürdüklerini belirterek, “Turist memnuniyetine önem veriyoruz. Bu anlamda özellikle tarifeler konusunda hassas davranıyoruz. Her işletmede resmi tarifenin bulunması, menü – tarife uygunluğu, işletmelerin kayıtlı olması önem verdiğimiz konuların başında geliyor. Denetim Birimindeki arkadaşlarımız yıl boyu sürdürdükleri çalışmalarına turizm sezonunda daha yoğun olarak devam ediyor. Amacımız turistin memnun ayrılması ve yine gelmesi, esnafımızın da kazancının sürekli olmasıdır” dedi. Başkan Kara, WhatsApp İhbar Hattına gelen talep, şikâyet ve önerilerin de anında değerlendirildiğini, ilgili kurumlara iletildiğini vurguladı.


Haber Galerisi

Konum
Telefon